15:00

Åsaka SK

Referat: Vedums AIS - Åsaka SK

Islossning mot Åsaka!

Om vi tidigare under säsongen haft svårt att göra mål på våra chanser så var gårdagens match mot Åsaka äntligen ett tecken på något annat. Efter en halvskakig inledning smällde Klas Boman in 1-0 och sedan var fyrverkeriet igång. Vi hittade nämligen målet vid ytterligare fem tillfällen innan domaren blåste av efter de första 45 min och efter solklara 6-0 var matchen givetvis avgjord för länge sedan.

Slutresultatet skrevs senare till smått osannolika 7-3 efter att vi underpresterat något otroligt i den andra halvleken. Vinsten och alla målen är givetvis det vi ska fokusera på med tanke på vår oförmåga att göra mål tidigare, men jag vet att många med mig ändå hade blandade känslor efter matchen. Vi hade ett utmärkt tillfälle att verkligen få spela ut och samla självförtroende, men istället ger vi bokstavligen bort tre raka mål i mitten av den andra halvleken – onödigt!

Med detta sagt fokuserar vi på det positiva under resten av krönikan. Till skillnad från de allra flesta matcherna i år startade vi lite sämre igår. Det var trevande spel och vi hade svårt att värdera tempot i en mängd olika situationer. Åsaka uppträdde som tur var väldigt virrigt i sitt försvar och enbart genom en godkänd press kunde vi gång på gång börja bryta bollen högt upp i banan.

I inledningen nämndes Klas Bomans ledningsmål och det var sannerligen inget vanligt mål. Undertecknad hade redan yppat några inledande negativa fraser om Klas försök att skjuta från 40 meter då det fanns två utmärkta passningsalternativ, men oj så fel jag fick! Klas hade upptäckt att Åsakas målvakt stod långt ut och slog på en sanslös vänsterslägga som i en ganska flack bollbana seglade in i nättaket.

Detta var starten på en rejäl ketchupeffekt där inte minst Jonas Aronsson fick en central roll. Två gånger blev han vackert framspelad och kunde avsluta med sin vänster från nära håll. Bortsett från de här två målen hade han ytterligare två drömlägen att göra hattrick, men det stannade vid två fullträffar för den unge herrn den här gången! Innan halvleken var slut hade också Klas Boman och även Daniel Möller blivit tvåmålsskyttar. Måste ge en eloge till Möller som alltid är löpvillig och ger mycket energi till laget, kul därför att det är just han som får utdelning på de offensiva utflykterna.

Många är redan nämnda offensivt, men i den första halvleken gjorde också Dennis Lindholm en prickfri insats i försvaret. Rejält spel, bra kommunikation med sina medspelare och en 100% inställning, precis det man vill se med tanke på hur det stundtals såg ut mot Trollhättan i förra matchen.

Den andra halvleken drar vi ett streck över på en gång. Vi bjuder på flera grova misstag, både individuellt och som lag och trots Åsakas högst tveksamma formkurva lyckas de göra tre mål mot oss inom loppet av 15min – absolut inte ok! Vi försökte annars fokusera så mycket det bara var möjligt i halvlek för att hitta motivation inför de sista 45min, men det var inte tillräckligt den här gången.

Ändå skönt att vi fick sista ordet med 7-3 och det var Daniel Möller som fick kröna dagen som bästa VAIS-spelare med ett tredje mål. Vi hade sedan ytterligare några bra chanser de sista fem minuterna, men matchen slutade alltså 7-3.

Nu får vi lite längre vila över midsommar och den ska vi utnyttja på bästa sätt. I matchen igår saknades fler spelare än någonsin, men troligtvis kan det se betydligt bättre ut redan till matchen mot Wargön. Nu blir det full fokusering på de två sista matcherna innan uppehållet och förhoppningsvis kan vi göra ett positivt bokslut därefter.